zondag 9 september 2012

Jong Geraardsbergen - KSK Ronse

Het mooie weer blijft aanhouden.
Op  weer een prachtige zondagvoormiddag mochten de U11 van KSK Ronse hun eerste uitwedstrijd van het seizoen betwisten op het veld van KSV Geraardsbergen Jong Geraardsbergen (dank u Erwin :-)).
Weer mochten we het mooie samenspel aanschouwen van de week voordien. (Het kaatsen en breedtepasses word stilaan een kenmerk). En ditmaal werd er zelfs directer op doel geschoten. Gedurende de eerste 10 minuten werd de match volledig betwist op de helft van de tegenstrevers. De ene na de andere kans volgde. Toch was het tot de 12de minuut wachten op een eerste doelpunt dat verdiend door KSK Ronse werd gescoord. De ban was gebroken en als snel volgde de 0-2 op het bord.
Dit was de score aan de rust. (Onze keeper Annas vroeg of hij naar huis mocht "omdat hij toch niets moest doen")
Bij de herneming van de match werd het overwicht op een wondermooie manier omgezet in nog 5 doelpunten. Buiten de laatste 5 minuten van de wedstrijd mochten de meegereisde supporters getuigen zijn van een indrukwekkend staaltje voetbal. Met enige trots mag coach Patrick na 6 weken voetbal al zeggen dat er een PLOEG op het veld staat.
Ik ben er zeker van dat ik deel uitmaak van de 10 mama's en papa's die terecht trots mogen zijn op hetgeen de zoon op veld heeft getoond.
Onderstaande foto getrokken na de match toont duidelijk de sfeer in de ploeg (met dank aan de roste fotografe)

2 opmerkingen:

1. Awel ik was vandaag een trotse mama (voor de ganse ploeg), en ja ik ben die roste fotografe ...

BeantwoordenVerwijderen
  2. Inderdaad een knappe wedstrijd waarbij de spelers de "leerstof" van de trainingen mooi toepasten. Al denk ik dat onze verslaggever-delegué (een drukke job!) hier wel "kaatsen en dieptepasses" bedoelt. Ik vermoed dat trainer Patrick het aan zijn tikker krijgt mochten ze breedtepasses geven ;-)
    Benieuwd trouwens wat ze er de komende wedstrijden van terecht brengen tegen tegenstanders die niet zo veel ruimte geven en zelf veel meer druk zetten. Het wordt een leuk seizoen... In elk geval staat er inderdaad een "ploeg" die wil werken en waarbij iedereen met plezier alle posities wil (kan) invullen.

Trouwens graag nog even vermelden dat er het tweede weekend van september het "internationaal draaiorgelfestival" is in Geraardsbergen. Een aanrader ;-)