maandag 26 november 2012

SK Grembergen - KSK Ronse

Voor deze speeldag tekenden slechts 9 spelers present omdat Taha nog steeds gekwetst is.
Na de zwakke prestaties van de vorige weken hoopten we op beterschap. Zeker dat er op de woensdag voorafgaande op deze wedstrijd zelfs een partijtje rugby heeft plaatsgevonden wat heel erg gesmaakt werd door de groep.
De eerste helft begon zoals gewoonlijk heel aarzelend, maar deze keer zagen we geen tegengoals. Na een 5-tal minuten begonnen onze spelers heel wat beter te voetballen en volgde de ene mooie combinatie na de andere. Jammer genoeg zagen we geen doelpunten als resultaat, maar we onthouden zeker de ettelijke geslaagde dieptepasses, de snellere poging tot afwerken op doel (zelfs werd er niet gezocht naar de beste voet), de vooractie, de betere duels,... er werd zelfs niet afgewacht tot de bal aan de voet kwam. Allemaal puntjes waar er flink aan gewerkt is geweest. Een dikke proficiat dat de spelers dit getoond hebben.
De andere ploeg had het wat moeilijk met de snelheid van ons spel maar kwam op het einde van de eerste helft, tegen het spelbeeld in, op voorsprong door een flater van onze verdediging.
Toch was de coach tevreden met de prestatie en mits wat peptalk kon de tweede helft aangevat worden. Het spelbeeld bleef ongeveer hetzelfde, maar hier en daar slopen er wat slordigheden in het spel. Yassin kon met een mooie actie de score gelijk brengen. De wedstrijd werd wat bitsiger en er werd feller gestreden voor het balbezit door beide ploegen. Dit resulteerde in een minder mooie wedstrijd, maar de spanning maakte veel goed. Toen we een minuutje voor tijd ook nog eens op voorsprong kwamen via een hoekschop van Basil die rechtstreeks binnengekopt werd door Sebbe, zagen we een vreugdeexplosie bij de spelers alsof ze net een finale hadden gewonnen. Nog een tweetal minuten of maximum 3 stand houden moest lukken. Maar blijkbaar had de scheidsrechter het anders begrepen en liet hij maar liefst doorspelen tot 5 minuten na reguliere speeltijd. Een rommelfase voor ons doel resulteerde helaas in de gelijkmaker. Hadden onze spelers hier rustiger gebleven en het overzicht gehouden dan hoefde deze goal niet te vallen.
Een misschien wel onterechte einduitslag, zeker op basis van het getoonde spel, maar de verdienste van de tegenstander was dat ze bleven geloven in hun kansen en deze ook nog konden verzilveren.
In ieder geval een van de mooiste wedstrijden dit seizoen, zeker wanneer we naar de acties kijken die onze jongens op de mat gebracht hebben.

4 opmerkingen:

  1. Onze tegenstander heeft ook een verslag geschreven van de wedstrijd zie http://www.skgrembergen.be/Verslag.aspx?cid=7&vid=843.
    Het gaat wel degelijk over dezelfde wedstrijd. Hieruit blijkt dat beide "delegees" in de eerste plaats supporter zijn :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Eerlijk gezegd vind ik de verslagjes wel gelijklopend... Alleen dat ene zinnetje "...zijn surplus aan kilo's en lengte..." Haha, Sebbe zou het moeten lezen ;-) ;-) Tja trainer Patrick, blijkbaar staan je spelers niet scherp genoeg! :-)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Miljaar, heb het verslag ook gelezen. Ze hebben vergeten te schrijven en dat is, 5minuten langer gespeeld. Surplus aan kilo's en lengte, sebbe maakt wel zijn doelpunt met het hoofd op een corner die laag gegeven is.

      Verwijderen
  3. Als onpartijdige scout ;-), doch evenwel inwoner van Grembergen, was dit gelijke spel alles bij elkaar misschien wel billijk te noemen. Al dacht ik dat het bij 1-2 gedaan was en zag ik de thuisploeg niet meer terugkomen. De ref heeft inderdaad ruim laten overspelen. En dienen nummer 3 van Ronse heb ik op mijn papiertje geschreven. ;-)

    BeantwoordenVerwijderen