maandag 19 november 2012

KSK Ronse - SV Sottegem

Voor deze wedstrijd ontbraken er 2 basisspelers. Taha en Yassin konden helaas niet van de partij zijn. Voor de gelegenheid werden ze vervangen door Kobe en Valentin die geleend werden van de U10.
Jammer genoeg zagen we in het begin van de eerste helft een beeld dat zich de laatste weken meer en meer opsteekt. Een zwakke start van KSK Ronse waarin de spelers te veel terughoudend aan de wedstrijd beginnen. In geen tijd stonden we 0-3 achter. Deze goals worden veel te makkelijk weggeschonken door onderlinge misverstanden en/of gemakkelijk verloren duellen. Hetgeen onze spelers missen is een pak gretigheid om de bal te willen veroveren of de wil om de actie te maken. Daar waar de meeste tegenstanders nog voor ze de bal krijgen al een idee hebben waar ze naartoe willen, merk ik bij onze ploeg een afwachtende houding en geen overzicht op het veld. Dit is iets waar we op zullen moeten trainen.
Gelukkig konden Pieter en Basil de score nog milderen en de ruststand op 2-3 brengen.
De tweede helft verliep zoals de eerste. Alhoewel er meer beradener duellen werd aangegaan kwam er niet echt mooi voetbal op de mat. Sottegem kon met een hakje de score op 2-4 brengen. Toch kwamen er dankzij de meer gewonnen duellen meer kansen uit de bus, helaas zonder doelpunt als resultaat. Naar het einde toe kon de score nog gemilderd worden via een individuele actie van Kasper maar het kalf was reeds verdronken.
Eindscore 3-4. Het blijft hopen op beterschap. Niet zozeer voor het resultaat, maar graag zagen we de sprankelende combinaties van de seizoenstart terug.