zondag 6 januari 2013

Olsa Brakel - KSK Ronse

Eerste wedstrijd van het jaar.
We werden verwacht op het kunstgras van Olsa Brakel om de uitgestelde wedstrijd van 8 december in te halen.
De omstandigheden waren ideaal en de spelers gretig om na drie weken nog eens een wedstrijd te kunnen spelen. In het begin van de eerste helft ging de wedstrijd gelijk op met toch een licht voordeel voor onze ploeg. Er werd goed gecombineerd, de flanken zochten goed de diepte op en Walid onze spits speelde een van zijn beste wedstrijden. Beloond werden we echter niet. Enkele mooie kansen stranden op het doelhout of net naast het doel. Na tien minuten kregen we een tegenslag te verwerken, een slippertje van een van onze verdedigers werd koelbloedig afgestraft door een toch wel heel sterke spits van Brakel. Toch geloofde dit Ronsisch elftal nog in zijn kansen en bleef goed mee voetballen. Maar snel werd een tweede doelpunt gescoord door Olsa. Eigenlijk wel een lucky goal, maar die tellen ook mee. Kort daarop kreeg Olsa Brakel een corner. Deze werd met een magistrale kopbal naast de eerste paal in doel gewerkt. De veer was een beetje gebroken, maar gelukkig floot de scheidsrechter het rustsignaal. (ik weet niet of deze laatste zin gecensureerd dient te worden. Suggesties zijn welkom :-)).
Tijdens de rust werden de spelers gefeliciteerd met een sterke eerste helft en werden ze aangemoedigd om hetzelfde spel aan te houden tijdens de tweede helft.
Helaas dacht dit Brakelse 8-tal er anders over en schakelde ze een versnelling hoger. We werden volledig weggespeeld met knap voetbal en dit resulteerde snel in de 4, 5 en 6de tegengoal. Het klassenverschil was duidelijk maar toch dient gezegd te worden dat iedere speler van KSK goed hun best bleven doen en zo goed als mogelijk de raadgevingen van de interim-coach opvolgden. Hun inzet werd beloond met een eerreddend doelpunt van Othman. Brakel kon nog een laatste goal scoren en bracht zo de eindscore op 7-1.
De tegenstander van vandaag speelde op een niveau die onze jongens nog niet aankunnen en dus is de score een logisch gevolg. Wel was duidelijk dat onze spelers qua techniek nog veel progressie kunnen maken. De nodige oefentijd thuis zal zeker deugd doen. Op volgende site www.voetbalhuiswerk.be die coach Patrick twee jaar geleden reeds doorgaf zijn er de nodige oefeningen te vinden.